ALEVİ PORTAL

ULUSLARARASI ALEVİ VAKFI’ndan İnsana Dokunan Deprem Projesi: Psikolojik Destek Projesi Hayata Geçirildi

ULUSLARARASI ALEVİ ARAŞTIRMA, DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen depremde öncelikli ve acil olan ihtiyaçlar için harekete geçip bölgeye yardımlar göndermişti.

Vakıf yetkilileri, bu türden ilk yardımların önemli olduğunu, ancak bölgede yaşayan ve depremden psikolojik olarak etkilenen, özellikle çocuk ve annelerin depremin travmatik etkilerinden en az zararla kurtulabilmeleri için psikolojik desteğin daha da önemli olduğunu açıkladılar.

Başlangıç olarak Hatay bölgesinde, Hatay Psikologlar Derneği ile iletişim kurularak ve işbirliği halinde “Psikolojik Destek Projesi” hayata geçirildi.

ULUSLARARASI ALEVİ VAKFI Eşbaşkanı Neriman ÇATUK, proje hakkında Alevi Portal’a şu bilgileri sundu:

“Projemiz başladı. Bu çalışmaya daha da ilerletmeyi hedefliyoruz. Depremzedelerin vücut ve ruh bütünlüğünün sağlanabilmesi için ve yaşadıkları bu travmayı en kısa zamanda atlatabilmeleri için tüm canların bu projeye destek vermeleri gerekmektedir.


Dört Doktor, bir de şoför olmak üzere proje alanı Hatay Samandağ olarak belirlendi ve başlangıç yapıldı. Daha sonra çalışmamız diğer bölgelere yayılacak. Bölgede psikolojik destek almak isteyenlerden talep oldukça fazla. Çocukların, ergenlerin ve ailelerinin de tedavi gördüğü bir terapi alanları var. Gerekli olan bütün malzemeler önceden hazırlanıp projeyi sahada yürüten ekibe iletildi. Oyuncaklar, kalem, defter, boya kalemi, kırtasiye malzemeleri, doktor seti, yara bandı, bebekler, kuklalar, müzik aletleri gibi birçok araç-gereç ve çocukların hijyen maddeleri çalışma öncesi doktorlarımıza ulaştırıldı.

 

Bizler Vakıf olarak 4 Nisan ila 8 Nisan arası çalışmaları yerinde gözlemlemek için bölgeye gideceğiz. Orada depremzedelere elimizden geldiğince yardım götürüp bundan sonra orası için ne yapabiliriz, onun çalışmalarına odaklanacağız.”

Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Hatay Psikologlar Derneği Başkanı Dr. Gülşen Filazoğlu Çokluk ise şu açıklamalarda bulundu:

“Projenin ilk günü yapılan çalışmada 18 çocuk ve 7 ergen ile çalıştık ve de aileleriyle görüşmeler yaptık. Ailelere bilgilendirme toplantısı yapıp, aile onay formlarını doldurup ön görüşmeleri başlattık. Daha sonra ayrıca 46 çocuk ve aileleri ile görüşmeler yaptık.

Gerçekleşecek seansların planlamasını da yaptık. Karaçay Tomruksuyu sahasında hem bireysel hem de grup çalışmalarımız oldu. LGS sınavı hazırlığına çadırlarda devam eden gençlere BDT ve EMDR temelli psikolojik sağlamlık ve travma çalışması yapıldı.”

Sosyal Medyada Paylaş
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ